VERBEEK SLAAT ALARM: 'OPPASSEN DAT ZE NIET GRONINGEN OF VITESSE ACHTERNA GAAN'

Gertjan Verbeek maakt zich zorgen over de toekomst van sc Heerenveen. Zo volgt hij de zoektocht naar een opvolger van Kees van Wonderen met argusogen.

Robin van Persie, Maurice Steijn en Rick Kruys zijn in beeld bij Heerenveen, maar Verbeek wordt er niet warm van. "Het zegt eigenlijk heel veel over het enorme gebrek aan visie bij Heerenveen", aldus de oud-trainer en -speler van de Friezen in het Algemeen Dagblad.

"Ik neemt toch aan dat je, op het moment dat je afscheid neemt van de trainer, een profielschets van een opvolger hebt. De drie die genoemd worden, hebben totaal andere profielen. Dat zou erop kunnen duiden dat ze niet precies weten waar ze aan toe zijn volgend seizoen. Ze zijn echt zoekende."

Verbeek is dan ook pessimistisch over de toekomst van Heerenveen, dat volgens hem niet gaat aanhaken bij de subtop. "Nee, ze blijven elke keer met een begrotingstekort zitten en zijn straks afhankelijk van de verkoop van Joey Veerman (door PSV. red.), waarop zij een doorverkoopppercentage hebben. Ze moeten oppassen dat ze straks niet FC Groningen of Vitesse achterna gaan."

2024-04-15T07:29:50Z dg43tfdfdgfd